sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Weekend à Bordeaux

Hiphei!

Olipas muksa viikonloppu! Pitkästä aikaa sain puhua suomea sydämeni kyllyydestä. Tapahtumapaikkana oli siis Bordeaux tuolla Lounais-Ranskassa . Lähtö oli aikaisin lauantai-aamuna ja jouduin heräämään jo kuudelta, jotta ehdin junaan. Pitäisi ilmeisesti harrastaa tuota junailua useamminkin, koska jostain ihmeen syystä mieleni ei tehnytkään nukkua, vaan tein koko kolmen tunnin junamatkan ajan koulutehtäviä. Loistokasta! 

Bordeauxissa (en tiedä miten tuo pitäisi kirjoittaa, koska se lausutaan [bordoossa]) Hilla oli minua vastassa ja käppäiltiin sitten keskustaan heittämään minun laukku kämpille. Pian törmäsimmekin Kuopion vieraisiin ja niiden kanssa pööpöiltiin ympäri kaupunkia. Bordeaux oli ihan erilainen kuin Tours. Tosi kaunista sielläkin oli, kaikenmoisia ihania pikkukujia ja vielä ihanampia pikkuputiikkeja. Mutta suihkulähteitä siellä ei ollu. Paitsi yksi, mistä tuli vaaleanpunaista vettä.

Ei oikein jaksanut mitään järjestelmällistä turistikierrosta tehdä, niin mentiin vähän siellä sun täällä. Oltain menty "risteilylle", mutta se olikin vain sunnuntaisin ja sunnuntaina satoi jo vettä. Lauantai-iltana juhlittiin vähän Halloweenia ja syötiin hauskoja ruokia. Yökerhoonkin oltais menty, mutta ovella huomattiin, että meiltä ehkä puuttui jotain olennaisia asusteita (esim.korkkarit), joten mentiinkin itävaltalaisten kanssa Hillan kämpille syömään suklaakeksejä :D. (Aamulla kun heräsin ennen muita, olin kovin huvittunut ajatellessani sanaa yökerho. Miettikääpäs itse. Yökerho. Lapsillekin pitäis järjestää yökerhoja jotta aikuiset voisi mennä yökerhoon.)

Sunnuntaina syötiin aamupalaksi ihanaa pakastepitsaa, josta olen jo kaksi kuukautta haaveillut. Itselläni kun ei ole täällä uunia, niin päätin heti hyödyntää tilaisuutta, kun näin Hillan ja kämppisten uutuus-hifikeittiön. Sitten jaksoikin pitsan voimalla kiertää Salvador Dali näyttelyn melkein kokonaan. Vihdoinkin pääsin ihastelemaan sitä Dalia, kun sen näyttelyitä tuntui elokuussa olevan joka kaupungissa (ainakin Bruggessa, Brysselissä ja Prahassa), mutta koskaan minulla ei ollut aikaa tai energiaa sinne mennä. Siinäpä se päivä vierähtikin. Kahvit ehdittiin hörpätä Kuopiolaisten kanssa ja sitten pitikin jo kiitää juna-asemalle. 

Ja kuulkaas, en enää Suomessa valittaisi siitä VR:n törttöilystä kun on kerran kokeillut SNCF:ää. Menomatkahan meni siis ihan hyvin ja paluumatkakin melkein. Mutta juuri jotain 2 minuuttia ennen junan pysähtymistä Saint Pierre de Corpsin asemalle, jossa minun siis piti vaihtaa junaa, se päättikin pysähtyä keskelle ei mitään. Ei mitään käsitystä mitä tapahtui. Ei kai ne nyt lakkoon voi mennä sunnuntai-iltana. Siinä sit seistä törötettiin jotain puoli tuntia. Missasin jatkojunan. Noh, lopulta päästiin Saint Pierre de Corpsiin ja siellä oli paljon muitakin, jotka tahtoivat Toursiin, joka on siis vain 5 minuutin junamatkan päässä. Ja Toursiin menevä juna saapuikin pian ja kiipesin kyytiin. Katselin siinä ikkunasta ulos, ja huomasin, että ilmoitustaulun teksti vaihtuikin, eikä tämä juna menekään Toursiin. Äkkiä ulos, etten päädy takaisin Poitiersiin, ja uutta junaa etsimään. Katsoin taululta, että raiteelta 2 näyttäisi lähtevän oikea juna, ja menin sinne odottelemaan. Ihmettelin, miksei siellä ole ketään muita. Aikani kummasteltua menin uudestaan tutkailemaan taulua ja eihän se ollutkaan raide 2 vaan raide Z, joka löytyi siis loogisesti raiteiden 1 ja 2 välistä :D. Haha, palikoita nämä ranskalaiset joskus. 

Lopulta päädyin kuitenkin oikeaan junaan Tosin mitään lippua en ostanut. Oletin, että se on varmaan ok matkustaa sillä lipulla, jonka junan missasin niiden oman mokailun takia. Toursiin saapuessa vettä tuli suoraan sanottuna kuin Esterin pers**stä, ja yöbussi oli jo mennyt, joten ei muuta kuin kävellen kotiin. Harmillista, että olin aikaisemmin unohtanut rakkaan keltaisen eläinsateenvarjoni jonnekin, joten kastuin siis aika läpikotaisin. Ja Carrefourista ostamani uusi laukku osoittautui hyvin vedenpitämättömäksi, ja kotiin tultua alkoi sitten laukussa olleen läppärin ja kirjan kuivausoperaatio. Hyvinhän tämä vielä toimii. 

Ensi viikolla olisi luvassa paljon opiskelua. Tosin huomisaamun kurssi näyttää nyt kovasti jäävän väliin, kun yliopiston sivu ei suostu aukeamaan, enkä pääse katsomaan, missä hitossa se luento edes on. En ehkä jaksa sattumalta lähteä etsimään, kun vaihtoehtoina on ainakin kolme eri kampusta ja kymmeniä eri luentosaleja. Joten jos ei sivu aukea pian, niin aamulla nukun sitten pitkään.

Tämmöstä tänne. Luxembourgin suunnitelmat etenee. Sain varmistettua, että saan tän kämpän ainakin irtisanottua joulun jälkeen. Ja kahden viikon päästä suuntaan jo moikkaamaan uutta isäntäperhettäni. Nyt unta palloon. Moroo! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti