tiistai 27. lokakuuta 2009

Linnainfluenssa

Nyt iski hypokondria! Olin tänään ranskan tunnilla ja vieressä oleva kaveri oli hirveessä taudissa, yski ja ääni oli käheä ja kuumettakin sillä kuulemma oli. Okkei no itsekin kyllä yskin koko ajan edelleen, mutta kaikki ovat siihen jo tottuneet. Yritin olla hengittämättä sinne suuntaan ja vältin millään muotoa koskemasta mihinkään siihen sen tavaroihin. Mutta sitten tauolla unohdin ja vahingossa tarjosin sille keksin mun keksipakkauksesta. Voi ei! Takuulla on nyt mullaki sikainfluenssa, päätäkin on särkeny iltapäivästä saakka. Voi perhanan perhana. Miten minä muka jostain tentistä pääsen läpi, kun en luennoillekaan pääse. 

Ei mulla oikeastaan sitä tuota pitänyt tänne tulla kertomaan, vaan se, että kävin viikonloppuna vihdoin linnassa (Chambord oli linnan nimi). Ja anteeksi nyt vain, ei se edes ollut niin kovin hieno vaikka kaikki hehkuttaa, että oi kun on kaunista ja blaa blaa blaa. Eihän se rumakaan millään muotoa ollut, mutta ei siellä ollut oikein mitään nähtävää ja sisällä oli pirun kylmä, mieluummin hengailin ulkona, vaikka vettä satoikin. Audioguidekin oli tylsä kuin mikä. Hohhoijaa. Luxemburgin linna oli NIIIIN paljon hienompi. Ai niin ja kävinhän minä Villandryssa joskus aikaisemmin, mutta oli niin kaunis päivä, ettei jaksanut  raahautua linnaan asti sisälle, vaan hengailin puutarhassa ja söin viinirypäleitä :D

Ylemmät kuvat on siis Villandrysta, jossa kävin joku aika sitten. Alempi todistaa, että kävin oikeasti Chambordissa, vaikka jossain parvekkeella viluissani hengailinkin. Ei varmaan kovin hyvin tuosta kuvasta saa selvää, mutta olen aivan ihastunut uuteen violettiin syystakkiini :)

Hauskinta linnareissussa oli se, että tämäkin bussikuski oli ihan hukassa. En tiedä onko tämä yleinen ongelma Ranskassa, mutta ei sillä ollut mitään käsitystä missä mentiin ja kierreltiin ympäriinsä etsimässä oikeaa reittiä. Ei se haittaa, maisemat oli kivoja (kivempia kuin itse linna) ja tykkään istua bussissa.

Kävin tänään asukastoimistolla moikkaamassa yrmyä tätiä. Kävin siis ilmoittamassa, että lähdenkin jo joulukuussa kesäkuun sijasta. Pelkäsin, että luvassa ei välttämättä ole maailman hauskin keskustelu, joten tsemppasin itseäni koko matkan pihan poikki, viritin kasvoilleni valtavan hymyn ja perille päästyäni esitin mahtavalla ranskankielellä asiani. Ja ihme tapahtui, yrmy täti hymyili takaisin :D Ja päivä pelastui. Lisäksi sain vihdoin piilarini Suomesta, nyt näen taas paremmin. Ja kävin ostamassa torilta ihania tuoreita hedelmiä ja porkkanoita. Nams nams.  

Hahah, ja aiheutin hämmennystä ranskan tunnilla kertomalla, että Suomessa syödään poroa. Reaktiot on aina yhtä hauskoja. " Ai joulupukin poroa!!??" No just sitä, että repikää siitä. Äiti, jos meillä on enää pakastimessa poroa niin sitä sitten joulupöytään kinkun sijasta. Haluan nauttia joulusta oikein kunnolla syömällä sen ilkeän joulupukin poron. Eipähän pääse ensi jouluna säikyttelemään maailman lapsia tunkemalla savupiipusta sisään.

Juu ei tässä muuta tällä kertaa. Voisin käydä huomisten kielioppitehtävien kimppuun. Bonne nuit! 

1 kommentti:

  1. Jahas, kylläpä osaa bloggeri taas fiksusti asetella kuvat. Mutta olkoon, ei jaksa säätää.

    VastaaPoista