perjantai 25. syyskuuta 2009

Opiskelua (?)

Ensimmäinen opiskeluviikko alkaa pikkuhiljaa olla pulkassa. Tiesin jo ennen tänne tuloa, että täällä opiskelu tehdään hieman eri tavalla kuin kotopuolessa, mutta haluan silti avautua siitä :D. Ensinnäkin sain heittää hyvästit ihanille akateemisille varteille ja puolentoista tunnin mittaisille luennoille. Lyhin luento täällä on ollut kolme tuntia. Se on kuulkaas näin aloittelijalle aika rankkaa, kun pitää koko ajan keskittyä täysillä, että ymmärtäisi edes jotakin. Toiseksi on hieman ikävä sitä, että voi netistä tulostaa luentorungon ja kirjoitella siihen omia muistiinpanoja luennon aikana jos siltä tuntuu. Ehei, ei täällä käytetä powerpointteja, ei edes piirtoheitintä löydy kaikkialta. Täällä luennot hoituu siten, että opettaja puhuu luokan edessä, ja opiskelijat kirjoittaa ylös kaiken. KAIKEN! Hieman ihmetyttää miten niiden kädet ja niskat kykenee siihen, kun monta tuntia raapustaa  kynällä ihan hillitöntä tahtia. Itsehän en kykene kirjoittamaan mitään, koska jos yritän miettiä miten joku sana kirjoitetaan oikein, unohdan kuunnella samalla. Putkiaivo.

Mutta ei se mitään. Minun uusi vesijumppakaveri on ihan mieletön opiskelija. Sillä on luennolla mukana nauhuri ja se nauhoittaa kaiken opettajan sanoman ja tekee samalla pienesti muistiinpanoja. Ja kotona se kirjoittaa kaiken tärkeän tietokoneella ja lähettää muistiinpanonsa myös tälle avuttomalle vaihtarille, joka ei itse osaa :). Mainiota. Sitten opettelen ne muistiinpanot joskus lähempänä tenttiä ja yritän muistaa kaikki tärkeät jutut. Tentteihin ei siis tarvitse ilmeisesti lukea kirjoja, vaan riittää, että muistaa ulkoa kaiken, mitä opettaja on sanonut. Että näin...

Onneksi asiat ei ole kuitenkaan mitenkään vaikeita. Kurssin aiheena oli Ikääntyneiden ihmisten kehitys. Luulin, että luvassa olisi ollut jotain uutta, mutta olen opiskellut samat asiat jo joskus toisena opiskeluvuotena. Tää on kuitenkin neljännen vuoden kurssi, joten ihmettelen mitä ihmettä ne ranskalaiset opiskelijat on opiskelleet viimeiset kolme vuotta ja ihmettelen myöskin sitä, milloin ne aikoo opiskella jotain käytännöllistä, mitä tarvitaan kun psykologiksi ryhtyy. No eipä ole oikeastaan minun ongelma.

Ranskaakin olisin halunnut opiskella, mutta täällä kielikeskus ei yllättäen toimi ihan yhtä hyvin kuin toivoisi. Olin tänään infotilaisuudessa, jossa kerrottiin, mitä kursseja on mahdollista ottaa ja milloin. Meidät oli jo valmiiksi jaettu neljään eri ryhmään ja jokaiselle ryhmälle oli eri kurssit, joista pystyi valitsemaan. No, katsoin oman ryhmäni aikataulut ja huomasin, että kaikki kurssit on yhtä aikaa psykan kurssien kanssa. Noh, kysyin josko olisi mahdollista vaihtaa ryhmää, koska haluaisin kuitenkin vähän ranskaakin oppia kun kerta täällä olen. EEEIEIEI! Ryhmää ei missään tapauksessa voi vaihtaa. Ne on jo tehty valmiiksi ja niitä ei muuteta. Jos haluan siis mennä ranskan kurssille, minun pitää kuulemma luopua psykan kursseista tai vaihtaa niitä. WTF??!! En oo vaihtamassa enää toista kertaa psykan kurssivalintojani. Eikä se mitään auttaisi, koska joka tapauksessa minulla on joka toinen viikko täynnä luentoja ja joka toinen viikko vapaata. Elikkä en sitten varmaan käy yhtään ranskan kurssia. Eipä sillä, helpommin saa varmaan pisteitä noista psykan kursseista. Mutta kyllähän se tietysti saattaisi helpottaa tenteistä selviytymistä, jos pikkuisen muistelisi kielioppia tai kävisin jonkun kirjoituskurssin. Täytyy varmaan ostaa sit joku kielioppikirja ja opetella itse.

Huomenna olisi vielä yksi "lyhyt" kolmen tunnin luento. Proffa vähän vihjaili, että tehdään toisillemme älykkyystestit, että nähdään, miten se toimii. Kiva kiva,  kaikki psykan opiskelijat (ainakin Suomessa) tietää, että tommoset testit pitäis tehdä omalla äidinkielellä. Saan tulokseksi varmaan ameeban älykkyysosamäärän, kun en varmaan edes ymmärrä kysymyksiä ranskaksi, saati että ehtisin niihin vastata. Mutta eipä se niin vakavaa ole. 

Sunnuntaina menen varmaan vihdoinkin katsomaan jotain näistä lukuisista linnoista, joita on täällä ympäriinsä. Ensi viikolla on taas kurssiviikko, eli kiirettä pitää. Kaiken lisäks mun kurssi on lääketieteellisessä tiedekunnassa. Pelottaa vähän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti