maanantai 17. toukokuuta 2010

Pitäkää helteenne, en ois halunnukaan...

No niinhän se tietysti menee. Minä lähden Luxemburgista kylmyyttä karkuun Etelä-Ranskaan ja huomaan, että siellä on ihan yhtä kylmä ja sitten äiti laittaa Suomesta tekstiviestin: "Huh huh hellettä". Mitä ihmettä tämä tämmöinen on kun täällä joutuu talvitakkiin kietoutumaan ja Suomessa jengi ottaa arskaa biitsillä. IHAN EPÄÄ!

Niinjuu, vietin siis pitkän viikonlopun host-perheeni kanssa Avignonissa. Tai ei ihan Avignonissa vaan Carpentrasissa, joka on pikkukylä siinä kupeessa. Tai itseasiassa ei edes oltu ihan siinä kylässä, vaan ihan jossain keskellä viiniköynnöksiä :D. Siellä oli ihana vanha talo, jonka pihassa oli ihana uima-allas. Torstaina kun saavuttiin, oli vielä ihan kiva sää altaalla loikoiluun ja pojat uskaltautuivat jopa uimaan, mutta sitten alkoikin sellainen tuuli, että tukka meinasi lähteä päästä ja kovin oli kylmää.

Oli ihanan rentouttava viikonloppu näihin Luxissa vietettyihin viikonloppuihin verrattuna. En olekaan aikaisemmin viettänyt näin pitkää aikaa yhdessä host-perheeni kanssa. Mukavasti aika kuitenkin kului, vaikka kovin suuria aktiviteetteja ei ollutkaan. Perjantaina käytiin Carpentrasin markkinoilla, ajeltiin turistijunalla ympäri Avignonia ja käytiin Paavien palatsissa (?). Pojat juoksi linnan läpi hurjalla vauhdilla, joten kovin paljoa sitä ei ehtinyt tutkimaan, mutta tottapuhuen ei siellä nyt ihan älyttömästi nähtävää ollutkaan. Lauantain chillailin kotona poikien kanssa ja yritin ottaa aurinkoa jäätävästä tuulesta huolimatta. Sunnuntaina lähdettiin paluumatkalle kymmeneltä aamulla. Matkalla pysähdyttiin dinosauruspuistoon ja pitsalle. Välillä ajeltiin jotain pikkutietä, jossa maisemat oli aivan ihania ja välillä köröteltiin moottoritiellä ja oltiin sumpussa satojen muiden autojen kanssa. Perillä Luxemburgissa oltiin kuitenkin jo ennen puolta yötä.

Viimeisessä postauksessani kun valittelin, ettei täällä oo mitään uutta tapahtunu, niin johan alkoi tapahtua sen jälkeen. Joku ääliö nimittäin rosvosi kännykkäni keskellä kirkasta päivää Luxemburgin keskustassa. Minun rakas pinkki kännykkä, aaargh. Siinä meni sitten kaikki puhelinnumerot ja hauskat tekstiviestit ym. Nyt soittelen kämäsestä lainakännykästä siihen asti, että saan hankittua uuden luurin. Eli luultavasti koko kesän ajan...

Kohtapuoliin starttaa reipas työviikko, kunhan lähden hakemaan poikia koulusta. Yritän viikon sinnitellä täällä kylmyydessä. Perjantai-iltana voisin vähän lämmitellä David Guettan tahdissa ja viikon päästä tähän aikaan olenkin jo Barcelonan auringon alla. Kunhan ei vaan Eyjafjallajökul alkaisi taas syöstä sisuksistaan tuhkaa taivaalle...(koputtaa puuta)

Että näin tänään. Nauttikaahan Suomessa nyt auringosta niin kauan kuin sitä riittää. Juhannuksena sataa sit kuitenkin lunta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti